Nedaudz rūgtenie endīvijas salāti ir koši zaļi salāti ar sīki krokotām lapiņām. Endīvijas salāti ilgi saglabājas svaigi un kraukšķīgi.
Endīvijas salāti pieder pie cigoriņu salātu grupas, tāpēc tie ir nedaudz rūgti. Tieši šis rūgtums tiek uzskatīts par endīvijas lielāko vērtību. Lai šo rūgtumu saglabātu, endīviju audzē tumsā.
Endīvija labi saderas ar lokiem, sīpoliem, ķiplokiem un citiem lapu salātiem. Endīvijas salātus pasniedz ar zivs produktiem, ceptu cūkgaļu, sieru un citrusu mērcēm.
Endīvijas salāti silda organismu un vairo enerģiju, tāpēc ļoti ieteicami vēsā laikā. Tos var ēst svaigā veidā, kā arī sautēt kā spinātus.
Endīvijas ir arī ļoti bagātas ar A, K, B5 un C vitamīnu, folijskābi un mangānu.
Tie ir bagāti ar šķiedrvielām.
Endīvijas salātos ir apmēram 6-8 reizes vairāk šķiedrvielu, kā citos salātos (diennakts ieteicamā šķiedrvielu deva pieaugušajiem ir 30-35 grami, bērniem - 20 gramu).