» Pērkot saldētos dārzeņus, jāpievērš uzmanība fasējumam. Ja tas ir kā liels ledus klucis, iespējams, jau reiz ticis atlaidināts. Dārzeņiem, augļiem jābūt katram it kā par sevi.
» Lai pēc iespējas vairāk vitamīnu saglabātu, saldētie dārzeņi jāatkausē pēc iespējas ātrāk. To var darīt mikroviļņu krāsnī atkausēšanas režīmā. Taču pareizāk ir tos uzreiz sasaldētus likt verdošā ūdenī vai arī tvaicēt.
» Vienu reizi atkausēto nekad nevajag saldēt otru reizi.
» Jo mazāk ūdens būs gatavošanas laikā, jo vairāk vitamīnu saglabāsies dārzeņos, un tie būs arī garšīgāki. Tāpēc arī uzvārītos dārzeņus uzreiz nokāš un neglabā tos šķidrumā.
» Sālīt un ar garšvielām bagātināt saldētos dārzeņus vajag īsi pirms pasniegšanas galdā.
» Ogas jāatkausē pakāpeniski, vispirms no saldētavas pārvietojot uz ledusskapi.
Avots: Praktiskais latvietis #40