Vajadzīgs 10-12 litru katls ar vāku.
Ņem 1 kg liellopu gaļas, 300-500 g sīpolu, 1 kg kartupeļu, 1 kg tomātu, 1 kg dažādu krāsu paprikas, 1 aso piparu, zaļumus, augu eļļu, 1 paciņu gatavās garšvielas gulašam, 1 pudeli sausā baltvīna, mazliet miltu.
Sagriež gaļu kumosa lielumā. Katlā nelielā eļļas daudzumā apcep brūnus. Pievieno palielos gabalos grieztus sīpolus un garšvielas, cep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno ūdeni - ūdenim jābūt tik daudz, lai visas sastāvdaļas brīvi peldētu. Ļauj uzvārīties un pievieno gabaliņos grieztu papriku. Vāra uz mazas uguns, pēc vajadzības pievieno ūdeni un pieliek sagrieztus tomātus, sāli un aso piparu. Kad tomāti ir izjukuši, atkal papildina ūdens daudzumu, pievieno sagrieztus mizotus kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi gandrīz gatavi, iebiezina zupu ar miltiem. Pievieno vīnu, vāra līdz kartupeļu gatavībai un ņem nost no uguns. Patur zem vāka 10-20 minūtes un pasniedz ar kapātiem zaļumiem. Ēdot zupu, lauž maizi sīkākos gabaliņos un liek šķīvī, sajauc.