Pamēģiniet ar ogām un augļiem.
Marinētas cūkgaļas pagatavošanai, ogas un augļi var spēlēt būtisku lomu, palīdzot mīkstināt gaļu un nodrošinot bagātīgu garšu. Apelsīni, ananāsi, granātāboli, un rabarberi ir lieliskas izvēles marinādēm, kā arī skābas ogas kā ērkšķogas, upenes, mellenes, brūklenes, dzērvenes, plūmes, ķirši un pat ievārījums. Savukārt, svarīga ir arī ogu un augļu garšas saderība, kura tiek izvēlēta pēc mākslinieciskās pieejas un degustācijas. Ja jums tomēr nav laika vai vēlmes gatavot marinādi, varat izvēlēties arī jau gatavu gaļu ar interesantu marinādi, piemēram, cūkgaļas šašliki kivi marinādē, kas pagatavoti, izmantojot kivi biezeni, vai cūkgaļas šašliku jāņogu marinādē.
Marinādes eksperiments: kola, alus vai kefīrs
Ja vēlaties piešķirt jaunu garšu ierastajai cūkgaļas šašliku marinādei, izmantojiet kolu, kuru var papildināt ar ingveru, ogām vai pat ievārījumu. Tā vietā, lai izmantotu tradicionālo etiķi, varat eksperimentēt ar citiem produktiem, piemēram, tomātu sulu, kefīru, rūgušpienu vai skābo krējumu. Brīnišķīgs garšas salikums rodas, kombinējot gaišo alu ar garšaugiem vai sinepēm ar medu, vai izmēģinot dažādas Āzijas marinādes ar piparmētru vai melisu, kas papildinātas ar tradicionālām garšvielām.