Ogļu grili ir populāri un tiek plaši izmantoti, pateicoties tam, ka uz oglēm pagatavota ēdiena garša ir pārāka ēdiena garšu, kas pagatavots uz gāzes. Jā, piekritīšu, ka ogļu grila iekuršanai ir nepieciešams vairāk laika, ka ogļu temperatūru ir grūtāk kontrolēt un galu galā pastāv arī iespēja sasmērēt rokas. Bet, arī gāzes grilam ir nepieciešama tehniskā apkope un varu apgalvot, ka ogļu grilu ir vienkāršāk tīrīt nekā gāzes grilu, jo - ogļu grilam ir mazāk detaļu, mazāks izdedžu apjoms un to ir vieglāk attīrīt no ēdiena paliekām.
Arī cenas ir atšķirīgas. Vienkāršas konstrukcijas un dizaina ogļu grils ir būtiski lētāks par gāzes grilu, kā arī pastāv mazāk iespēju, ka tam radīsies mehāniski bojājumi. Labs kokogļu grils (apmērm 150-200 EUR vērtībā) būtiski pārspēj gandrīz jebkuru divas reizes dārgāku gāzes grilu; ja vien Jūs neiegādāsieties gāzes degli, kas spēj līdzināties oglēm.
Ogļu grils nodrošina lielāku kontroli pār ēdiena sagatavošanas procesu. Gāzes grilam ir nepieciešama laba ventilācija, lai nodrošinātu skābekļa padevi degļiem un novērstu bīstamos uzliesmojumus. Salīdzinoši ar gāzes grilu, kokogļu grilam Jūs mierīgi varat aizvērt ventilāciju, lai pagatavotu ēdienu uz lēnas uguns.