Cūkgaļas marinēšanas ilgums ir atkarīgs no marinādes sastāva un gaļas uzglabāšanas temperatūras. Istabas temperatūrā marinējot, gaļa var būt gatava cepšanai jau pēc 2-3 stundām, bet izmantojot gāzētos dzērienus, piemēram, minerālūdeni vai kolu, gaļa var būt gatava jau pēc 15-20 minūtēm. Lai saglabātu labāku garšu, gaļu marinē ledusskapī, un labāk ir to cept nākamajā dienā pēc marinēšanas. Garšīgākai gaļai, kas tiek cepta nākamajā dienā, var izmantot maigāku marinādi un to uzglabāt ledusskapī.
Cūkgaļas šašlika pagatavošanai ir svarīgas labi sagatavotas ogles un pareizi sagriezta gaļa. Gaļu labāk sagriezt vidēji lielos gabaliņos, lai izvairītos no sausas vai apdegušas gaļas. Cepot uz oglēm, ir svarīgi gaidīt, līdz liesmas izdeg un tad likt gaļu uz grila. Iesākumā nav nepieciešams bieži pagriezt šašliku, ļaujot tam vienmērīgi apcepties. Tā rezultātā iegūsiet sulīgu un garšīgu gaļu. Lai pasniegtu šašliku, ideāli ir papildināt to ar jauniem kāpostu salātiem, mazgurķiem, pikantiem kāpostu salātiem, dārzeņu plāksnītēm un sieru vai gaļu pildītām kumosmaizītēm.