Mēs vēlamies jums pastāstīt svarīgu informāciju par pārtikas, kas ir ietīta folijā, cepšanu uz grila.
Ja piekopjat gaļas grilēšanu folijā, jūs nopietni apdraudat savu veselību.
Bieži vien folijs tiek izmantots, lai saglabātu grilu tīru, cepot kartupeļus, zivis, vistu un citu pārtiku. Diemžēl šī laika ietaupīšanas metode ir saistīta ar kaulu slimībām, osteoporozi, nieru nespēju un Alcheimera slimību.
Brīdī, kad cepat gaļu folijā, alumīnija daļiņas var nonākt ēdienā. Droša alumīnija dienas deva ir 40 mg, bet ēdiens, kas ir cepts ietīts folijā, var saturēt līdz pat 400 mg alumīnija. Nav labi. Kārtējā gaļas cepšana dabā šovasar var būtiski kaitēt jūsu veselībai.
Daži ēdieni, kas tiek pagatavoti folijā, uzsūc vairāk metāla nekā citi. Nesen zinātnieki atklāja, ka pārtika ar skābu vidi, piemēram, gaļa, kas tiek pagatavota ar citrona mērci vai tomātiem, uzsūc vairāk alumīnija, salīdzinot ar pārtiku, kuras pagatavošanā izmantota sāls un alkohols. Pārbaudes tika veiktas pagatavojot folijā ietītu pārtiku dažādos veidos pie dažādiem karstuma līmeņiem.
Alumīnijs ir sastopams arī citās pārtikas precēs, piemēram, tējas maisiņos, kā arī dažos dezodorantos. Forši. Un mēs visu šo laiku domājām, ka dzert tēju ir labi mūsu veselībai.
Kā lai izvairās no pārmērīgas alumīnija uzņemšanas šovasar? Atstājiet foliju virtuvē un pagatavojiet pārtiku bez tā. Jā, iespējams, ka grils būs jātīra biežāk un pamatīgāk. Tomēr, kas, jūsuprāt, ir sliktāk? Grila tīrīšana vai nieru mazspēja?
Mūsu ķermeņi spēj izturēt nelielas metālu devas, bet, ja vien jums rūp jūsu kauli un orgāni, pievērsiet uzmanību tam, cik bieži izmantojat foliju pārtikas pagatavošanā, it īpaši pārtikas pagatavošanā uz grila.