Afgāņu kazanā var gatavot ne tikai brīvā dabā, bet arī mājās uz plīts, kas īpaši noder, kad ārā kļūst vēsāks.
Sastāvdaļas soļankai
- 500 g kūpinājumu (ribiņas, šķiņķis, desa u.c.)
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 4 marinēti gurķi
- 70 g olīvu
- 50 g kaperu
- Zaļumi (pētersīļi, dilles)
- Puse citrona
- 100 g krējuma
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 lauru lapas
- Paprika, koriandrs, malti melnie pipari, sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpoli un burkāni – Sīpolu sagriež pusgredzenos un apcep eļļā kazanā, līdz kļūst caurspīdīgs. Pievieno rīvētu burkānu un cep vēl 5 minūtes.
- Dārzeņi – Pievieno sagrieztus gurķus, olīvas un kaperus. Tad pievieno tomātu pastu un ļauj sautēties 3 minūtes. Pievieno pusi glāzes ūdens.
- Kūpinājumi – Sagriez kūpinājumus un pievieno kazanā, sautē 10 minūtes. Pievieno garšvielas, lauru lapas un ūdeni.
- Gatavošana – Aizver kazanam vāku un ļauj sautēties 30-40 minūtes.
- Pasniegšana – Servējiet karstu ar krējumu, citronu un svaigiem zaļumiem.