Tas viss sākās Dienvidāfrikā. Viss sākās ar mīlestību pret valsti un krāšņo čuguna podu, ko vietējie sauc par potjiem.
Čuguna katli Dutch-Oven "Potjiekos" (burtiski nozīmē katlu ēdiens) ir bijusi daļa no Dienvidāfrikas kultūras daudzus gadsimtus. Kad pirmie nīderlandiešu kolonisti ieradās zemesragā, viņi atnesa sev līdzi savus ēdienu gatavošanas veidus smagos čuguna katlos, kas karājās pie virtuves pavarda virs uguns. Ilgi pirms agrīno kolonistu ierašanās ragā bantu iedzīvotāji, kas migrēja uz Dienvidāfriku, no arābu tirgotājiem un vēlāk portugāļu kolonistiem iemācījās izmantot čuguna katlu. Šie čuguna katli spēja labi noturēt siltumu, un bija vajadzīgas tikai dažas ogles, lai ēdiens stundām ilgi vārotos. Tos izmantoja maigu cepešu un sautējumu pagatavošanai, ļaujot tvaikam cirkulēt iekšā, nevis izplūst caur vāku. Sastāvdaļas bija salīdzinoši vienkāršas, trekns gaļas gabals, daži kartupeļi un daži dārzeņi bija viss, kas bija nepieciešams, lai pagatavotu apburošu ēdienu.