Šķelto zirņu biezputra ir lielisks veids, kā pagatavot sātīgu un ekonomisku ēdienu. Šī recepte ļaus tev ātri un vienkārši sagatavot garšīgas vakariņas vai pusdienas, izmantojot pieejamas un lētas sastāvdaļas.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 400 g šķelto zirņu
- 2 vidēji burkāni
- 1 liels sīpols
- Sāls un melnie pipari pēc garšas
- Eļļa cepšanai
Zirņu pagatavošana:
Šķeltos zirņus noskalo ar ūdeni un pārlej ar aptuveni 1 litru ūdens. Vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam nosmeļot putas.
Dārzeņu pagatavošana:
Sīpolu smalki sakapā un apcep sakarsētā eļļā līdz tas kļūst caurspīdīgs. Burkānus sagriež nelielos kubiņos vai sarīvē un pievieno sīpoliem pannā. Apcep, kamēr burkāni kļūst mīksti, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Apceptos dārzeņus pievieno zirņiem katlā. Turpina vārīt, regulāri maisot, līdz zirņi ir pilnībā izvārījušies un masa ir kļuvusi bieza.
Gatavo zirņu biezputru var pasniegt tūlīt, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.
Padomi:
Zirņi izvārīsies ātrāk, ja tie tiks iemērkti aukstā ūdenī jau no rīta.
Lai biezputrai piešķirtu papildu garšu, var pievienot apceptas sēnes kopā ar sīpoliem.
Šī vienkāršā recepte palīdzēs tev ātri pagatavot veselīgu un sātīgu ēdienu visai ģimenei.