Nepieciešamība pēc dažādības mūsu ēdienkartē vienmēr ir aktuāla, un šķelto zirņu humoss ir lieliska izvēle tiem, kas meklē garšīgu un vienlaikus veselīgu uzkodu. Aizstājot turku zirņus ar šķeltiem zirņiem, iegūstam neparastu un aizraujošu variāciju tradicionālajam humosam, kas pārsteigs ar savu tekstūru un garšu.
Sastāvdaļas:
- 300 g šķelto zirņu
- 1 liels šalotes sīpols (var izmantot arī parasto)
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 tējkarotes kurkumas
- 2 laurlapas
- 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
- 4 ēdamkarotes kvalitatīvas olīveļļas
Pasniegšanai:
2 ēdamkarotes olīveļļas, pāris ēdamkarotes kaperu, zaļie lociņi, cepti sīpoli, sāls un svaigi malti baltie pipari
Pagatavošana:
- Lai zirņi vārītos ātrāk, iemērciet tos ūdenī uz nakti. Taču, ja steidzaties, varat tos vārīt uzreiz, lai gan mērcēšana ļauj tiem izvārīties aptuveni 15–20 minūtēs.
- Zirņus liek vārīties nelielā ūdens daudzumā. Pievieno sīpolu, ķiplokus, laurlapas un kurkumu. Pēc zirņu izvārīšanās noņem laurlapas un atdzesē masu.
- Ja ir lieks šķidrums, to nolej, bet neizlej prom. Zirņu masu ar sīpoliem un ķiplokiem (ja vārījās kopā) sablendē ar olīveļļu un citronu sulu. Var atstāt daļu zirņu neblendētus, lai humoss būtu graudaināks.
- Pievieno sāli, piparus un, ja nepieciešams, nedaudz vārīšanas šķidruma, lai humoss būtu mazāk biezs. Tad iemaisa atlikušos zirņus, ja tādi ir, un liek pasniegšanas traukā. Pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar lociņiem, kaperiem un ceptiem sīpoliem.
Šis šķelto zirņu humoss ir lieliska uzkoda, ko pasniegt uz grauzdētām maizītēm vai vienkārši baudīt kā veselīgu piedevu jūsu ēdienkartē. Eksperimentējiet un pievienojiet savas iecienītās garšvielas, lai padarītu šo recepti vēl interesantāku!