Lietojot tandīru, ir svarīgi izprast tā darbības principus un nodrošināt piemērotu ugunsdrošību. Šī sensenā gatavošanas metode var aizvest jūs ceļojumā caur autentiskām garšām un aromātiem, piešķirot ēdieniem dziļumu, ko nevar panākt ar citām gatavošanas metodēm. Sekojot zemāk aprakstītajiem soļiem un padomiem, jūs varat kļūt par tandīra virtuves meistaru un pārsteigt ģimeni un draugus ar patiesi īpaši gardiem ēdieniem.
Lūk, soli pa solim, kā iegūt labākos rezultātus no tandīra:
Tandīra sagatavošana
Noņemiet tandīra vāku un piepildiet to ar malku aptuveni 1/3 vai 2/3 no tā tilpuma. Iekuram var izmantot ne tikai malku, bet arī kokskaidu briketes, kokogles vai sausus zarus.
Vilkme
Atveriet atveri krāsns lejasdaļā, lai nodrošinātu nepieciešamo vilkmi.
Iekurināšana
Izmantojiet aizdedzināmus kubiņus vai grila aizdedzināšanas šķidrumu.
Uzkarsēšana
Gaidiet, līdz tandīra sienas kļūst baltas, kas norāda uz pietiekamu karstumu ēdiena gatavošanai. Tas parasti aizņem apmēram 30 minūtes.
Gatavošana
Kad malka ir sadegusi, produktus izkārtojiet tandīrā un cieši aizveriet vāku un apakšas atveri.
Aromāts
Pievienojiet kūpināšanas skaidas pēdējās piecās minūtēs gatavošanas procesā, lai ēdienam piešķirtu papildus aromātu.
Gatavošanas laiks
Atkarībā no produkta, gatavošanas laiks tandīrā ir salīdzinoši īss - šašliks būs gatavs 10-15 minūšu laikā.
Drošības apsvērumi
Izvēloties tandīra uzstādīšanas vietu, ņemiet vērā, ka vējainā laikā liesma var sasniegt līdz pat viena metra augstumam, tāpēc izvēlieties vietu pietakami tālu no aizdegšanās avotiem. Turklāt, tandīrs ir jāaizsargā no tiešas laikapstākļu iedarbības, piemēram, no lietus vai sniega.
Gatavošanas laikā ieteicams lietot virtuves cimdus, jo metāla daļas var būt ļoti karstas.
Izvēloties un lietojot tandīru, ir svarīgi izprast tā darbības principus un nodrošināt piemērotu ugunsdrošību. Šī sensenā gatavošanas metode var aizvest jūs ceļojumā caur autentiskām garšām un aromātiem, piešķirot ēdieniem dziļumu, ko nevar panākt ar citām gatavošanas metodēm. Sekojot šiem soļiem un padomiem, jūs varat kļūt par tandīra virtuves meistaru un pārsteigt ģimeni un draugus ar patiesi īpašiem ēdieniem.