Ingveru iegūst no zālaina daudzgadīga auga pazemes daļas. Izcelsme - Āzijas tropiskā daļa. Austrumu medicīnā jau gadsimtiem ilgi lieto elpceļu un gremošanas sistēmas traucējumu novēršanai. Ķīnas tautas medicīnā ingvera tēja ar brūno cukuru izmanto kā menstruālos krampjus mazinošu līdzekli. Lieliski noder, lai mazinātu nelabumu.
Ingvers satur antioksidantus, ir spēcīgs antibakteriāls līdzeklis, tas labvēlīgi ietekmē arī asinsriti un novērš trombu veidošanos. Piemīt pretiekaisuma iedarbība, tādēļ var noderēt artrīta un migrēnas simptomu mazināšanai. Gada aukstajos mēnešos ingvers ieteicams kā neaizstājams profilaktisks līdzeklis pret saaukstēšanos un gripu. Jaunākajos pētījumos atklātas ingverā esošo vielu antikancerogēnās īpašības.
Ja ar iepriekšminēto vēl ir par maz, lai rosinātu biežāk iekļaut ingveru garšas buķetes uzlabošanā, jāatgādina, ka ingvers ir viena no pasaulē plašāk izmantojamajām garšvielām, kas noder sākot ar piedevu gaļas ēdieniem, karstajiem dzērieniem, desertiem, līdz pat austrumu virtuvei un suši.