Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku lietošanas pieredzi. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk...
Čuguna trauki ilgi notur siltumu, kas ir īpaši svarīgi ēdieniem, kuru pagatavošanai ir nepieciešams daudz laika. Tie uzsilst lēni, bet vienmērīgi visā platībā un tāpēc tos nav nepieciešams bieži maisīt.
Plata tvertne ar pusapaļu dibenu ar biezām sienām, parasti no čuguna. Paredzēta dažādu austrumu ēdienu pagatavošanai (pie mums populārākais ir plovs). Ēdieni, kas tiek pagatavoti kazanā, no liesmām tiek noņemti vēl pirms tie ir gatavi un tiek atstāti nobriešanai savā sulā.
Pannai ir rievota pamatne, kas samazina vajadzību pēc eļļas izmantošanas pārtikas pagatavošanā. Šāda veida pannas ir paredzētas sulīgai gaļai, zivju ēdieniem, garnelēm, kalmāriem un dārzeņiem.
Virtuves piederums, kas ir paredzēts pārtikas cepšanai. Klasiskās pannas tiek izgatavotas no čuguna, nerūsējošā tērauda, alumīnija, keramikas un citiem materiāliem, kā arī pannu virsmas bieži sedz pretpiedeguma slānis. Pannām var būt dažādi diametri un dažāda augstuma sienas.
Virtuves trauks ar iegarenu formu, plakanu pamatni, vāku un biezām sienām, kas tiek izgatavots no alumīnija, čuguna, karstumizturīga stikla vai keramikas. Pīles ir paredzētas gaļas, putnu gaļas un dārzeņu sautēšanai.