Cepšanai vokpannā nepieciešams neliels eļļas daudzums. Gatavojot virs maksimālas liesmas, ēdiens ir gatavs pāris minūtēs.
Lai visas sastāvdaļas apceptos vienmērīgi un būtu gatavas reizē, tās jāsagatavo, pilnībā vai daļēji, jau iepriekš, sagriežot vienādos gabalos (strēmelēs, ripiņās vai citādi).
Vokēdiena burvība slēpjas Āzijas klasiskajās mērcē!
Teriyaki mērce – Āzijas ēdienu klasika
Teriyaki mērci ieviesa senākie japāņu ieceļotāji Havaju salās, lai pagatavotu marinādi no vietējām izejvielām - svaigas ananāsu sulas un sojas mērci. Ar laiku mērci pilnveidoja, tai pievienojot brūno cukuru, ķiplokus un rīsu vīnu mirin. Tādējādi radās mērce, ko mūsdienās mēs pazīstam ar nosaukumu teriyaki. Šodien Teriyaki mērces pamatā ir rīsu vīns mirin, sojas mērce, kas tiek saldināta ar medu un iesalu. Burtiskā tulkojumā teriyaki nozīmē „spīdīgā cepšana”, jo no japāņu valodas "yaki" nozīmē grilēts/cepts, bet "teri" - spīdēt/glazēts. Un tik tiešām – mērces sastāvā esošais rīsu vīns "mirin" piedod ēdienam īpašu spīdumu (glazējumu). Terijaki mērce labi sader ar gandrīz visām sastāvdaļām - vistu, rīsiem, dārzeņiem, cūkgaļai, jūras veltēm u.c.
Saldsskābā čilli mērce – salda, skāba, sāļa vai asa
Mērces sastāvā parasti ir tomātu pasta, etiķis, ananāsi, čili, ķiploki un medus. Šī mērce lieliski sader ar vistas un cūkgaļu.
Austeru mērce
Augstas kvalitātes austeru mērce ir tumši brūna, viskoza mērce, kuras pamatā ir austeru ekstrakts. Neraugoties uz to, austeru mērcei tiek pievienoti arī jūras produkti, tai nepiemīt zivju piegarša un smarža. Šī mērce lieliski saderēs ar ēdieniem, kuru pamatā ir jūras produkti (piem., garneles).
Eksotiskā kokosriekstu karija mērce
Šī mērce lielsiki saderēs ar vistas gaļu un garnelēm.